De smederij met winkel en woonhuis aan de Sint Jorisstraat 9 is gerestaureerd en herbestemd tot woonhuis met kantoor aan huis. Het pand bestaat uit een voorhuis (dat weer uit twee delen bestaat) en een achterhuis. Het achterhuis en een deel van het voorhuis dateert uit 1400. Het stond bekend als ‘De Brutusjagers’, een gasthuis voor oude mannen.
In 1789 werd in het voorhuis een smederij gevestigd. In het midden van de 19e-eeuw werd de smederij naar het achterhuis verplaatst; het voorhuis werd veranderd: de gangstructuur met kamertjes voor twee appartementen (begane grond en eerste verdieping) en de neoclassicistische voorgevel dateren uit deze periode. Langs het pand loopt een steeg naar een ommuurde tuin waar tot in de 18e-eeuw nog een achterhuis stond.
De voormalige smederij is op een ingenieuze wijze comfortabel en energie-neutraal gemaakt met gebruik van slimme techniek, gezond materiaalgebruik en zorgvuldige detaillering. Zes eeuwen bouwsporen van vele Bossche bewoners en ambachten zijn tijdens de werkzaamheden onderzocht, in kaart gebracht en zoveel mogelijk zichtbaar gemaakt. De monumentale waarde van het ensemble van middeleeuwse bouwsels aan een verborgen steeg is daarmee versterkt. Er is een prettig, comfortabel woon- en werkhuis gecreëerd mét behoud en herstel van unieke historische details in een zeldzaam monument in de middeleeuwse Bossche binnenstad: een armenhuis uit de tijd van Jeroen Bosch.