Bureauweekend 2024 Den Haag & Leiden

Twee dagen vol architectuur, creativiteit en gezelligheid
Bureauweekend 2024 Den Haag & Leiden

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september verzamelde het team zich voor het jaarlijkse bureauweekend, dit jaar in Den Haag en Leiden. Het programma bood een perfecte combinatie van architectuur, creativiteit en plezier. Een kans om alle collega’s beter te leren kennen, maar ook om ons te laten inspireren door de architectonische en historische parels van Den Haag en Leiden.

Dag 1: Den Haag – van het centrum tot het strand

De dag begon, voor een deel van het team, op het Binnenhof - het politieke hart van Nederland. Het projectteam dat werkt aan de Eerste Kamer en de renovatie van gebouwen A en B  van deze iconische locatie, bracht een werkbezoek aan hun project. De rest van de collega's bezocht het Nutshuis, een voormalig bankgebouw dat tegenwoordig fungeert als cultuurcentrum. Een transformatie opgave die naadloos aansluit bij ons werk en onze visie. Erg inspirerend.

2723
In de tuin van het Nutshuis

Na  een heerlijke en gezellige lunch op het strand bij De Waterreus in Scheveningen, werd de creativiteit op de proef gesteld. Kunstenaar Theo Jansen begeleidde een bijzonder inspirerende workshop: het bouwen van strandbeesten. Jansen staat wereldwijd bekend om zijn kinetische sculpturen, ook wel strandbeesten genoemd, die zich zelfstandig kunnen voortbewegen door middel van windkracht. Deze imposante wezens, gemaakt van eenvoudige materialen zoals pvc-buizen, zijn een fascinerende combinatie van kunst en techniek, en vormen een mooie parallel met het werk van architecten. Twee teams gingen aan de slag gingen om eigen versies van deze ingenieuze strandbeesten te bouwen. Een technische en esthetische team effort, die het werk van het bureau spiegelt: functionaliteit en schoonheid gaan hand in hand. 

2716
Team Romp
2715
Het samenvoegen van de onderdelen

Na een groepsfoto en een heerlijk diner, inmiddels in Leiden, zat het officiële programma van de eerste dag erop. Uiteraard gaf de nachtburgemeester richting aan het officieuze avondprogramma, waar dankbaar gebruik van gemaakt werd tot in de late uurtjes.

 

Dag 2: Touren door Leiden

Na een rustig ontbijt in het Van der Valk Hotel vertrokken we op de fiets door Leiden. De stad, met een rijke geschiedenis en indrukwekkende architectuur, was een inspirerende omgeving. Onderweg werden verschillende projecten bezocht die zowel historische als moderne architectuur lieten zien, en waar duurzaamheid veelal een belangrijk onderdeel was in het ontwerp.

2717
Fietstocht door Leiden
2718
Entree Naturalis

De fietstocht werd afgerond met een rondleiding door de Meelfabriek. Dit monumentale industriële pand is een voorbeeld van hoe oude gebouwen een nieuwe functie kunnen krijgen. De Meelfabriek wordt momenteel herontwikkeld tot een mix van wonen, werken en cultuur, wat perfect aansluit bij de transformatieprojecten waar wij als bureau veel ervaring mee hebben.

In de middag vond de rondLeiding plaats: de enige echte BiermanHenket speurtocht door het centrum van Leiden. Acht teams gingen op zoek naar negen architectonische pareltjes door cryptische aanwijzingen op te volgen, en uiteraard waren er met creativiteit bonuspunten te verdienen. Een spannende en zonnige strijd, en uiteindelijk ging het TeamzonderNaam er met de prijzen vandoor. Na het afsluitende diner keerde iedereen weer huiswaarts, met frisse ideeën, nieuwe energie en mooie verhalen.

We kijken nu al uit naar volgend jaar!

2719
Winnende gedicht
2720
Een grappig contrast